Most Innovative Volume Brand 2015

Ford osvaja titulu ‘Most Innovative Volume Brand 2015’, na natjecanju inovacija u automobilskoj industriji (Automotive INNOVATIONS awards), Focus pobjednik u svojoj klasi

  • Na najvećem natjecanju inovacija u automobilskoj industriji Ford je osvojio titulu 'Most Innovative Volume Brand 2015'. Focus je osvojio nagradu u svojoj klasi, a novi Mondeo je treći u svom segmentu
  • Stručni žiri izabrao je pobjednike nakon razmatranja 1220 inovacija, 53 brenda automobila 18 svjetskih automobilskih tvrtki
  • Ford je odnio pobjedu a za sigurnost te za inteligentne semi-autonomne sustave pomoći vozaču pri vožnji, uključujući Active Park Assist, i Active City stop

FRANKFURT, Njemačka, 29. travnja 2015 - na desetom godišnjem AutomotiveINNOVATIONS awards, tvrtka Ford Motor Company osvaja titulu 'Most Innovative Volume Brand 2015', za inovacije na području sigurnosti te za inteligentne semi-autonomne sustave pomoći vozaču pri vožnji.

Centre of Automotive Management , sa sjedištem u Njemačkoj, imenovao je Ford pobjednikom kategorije nakon razmatranja inovacija 18 svjetskih automobilskih tvrtki koje predstavljaju 53 brenda. Novi Ford Focus je pobjednik u svojoj klasi, a novi Ford Mondeo treći u svom segmentu.

Ford je osvojio nagrade za sigurnost te za sustave pomoći vozaču pri vožnji uključujući sustav pomoć pri parkiranjuActive Park Assist, koji pomaže vozačima pri parkiranju između automobila te pri paralelnom parkiranju; te također ukljućujući tehnologiju automatskog kočenja Active City Stop koja djeluje pri brzini do 50 km/h.

"Inovacija je oduvijek bila srž Forda i ona postaje sve važnija kako automobilska industrija ulazi u razdoblje brzog tehnološkog napretka", kaže Joe Bakaj, potpredsjednik za razvoj proizvoda, Ford of Europe. "Tehnologije koje danas uvodimo vode do sigurnije, učinkovitije vožnje te na kraju do razvoja autonomnih vozila."

Centre of Automotive Management je neovisni institut za automobilsko istraživanje te istraživanje mobilnosti i strateško savjetovanje na Sveučilištu primijenjenih znanosti, Bergisch Gladbach, u Njemačkoj. AutomotiveINNOVATIONS awards, natjecanje u automobilskim inovacijama, prepoznalo je inovacije u automobilskom inženjeringu. Ocjenjivački žiri, na čelu s direktorom centra Prof. dr Stefan Bratzel, u suradnji sa PricewaterhouseCoopers AG, izvijestio je da je dostavljeno gotovo 300 inovacija vezano za sustave pomoći vozaču pri vožnji.

"AutomotiveINNOVATIONS awards odabralo je buduće trendove u automobilskoj industriji na temelju više od 1.200 tehničkih inovacijama", rekao je Bratzel. "Nagrada za Ford kao najinovativniji proizvođača dokazuje inovativnu moć branda. Uz već nastale primjene na modele Focus i Mondeo, mnoge od inovacija već su pronašle svoj put u proizvodnji."

Žiri je također priznao Ford za nagrađivani 1.0-litreni EcoBoost motor koji je prošle godine postao prvi motor nazvan Međunarodni motor godine, tri godine zaredom te za elektroničke tehnologije vezane za stabilnost, Electronic Stability Programme.

U svom govoru u Frankfurtu, u srijedu, Bakaj je iznio fordov plan Ford Smart Mobility. To je plan zaštite slobode kretanja te promijene načina mobilnosti svijeta koji postaje sve napućeniji i urbaniziraniji. U siječnju, tvrtka je pokrenula 25 pilot projekata mobilnosti za poticanje inovacija na području povezivanja, mobilnosti, autonomnih vozila, iskustava kupaca te protoka podataka.

Lansiran prošle godine, novi Focus prodan je na više od 140 tržišta širom svijeta i nudi glasovno-aktivirajuću SYNC 2 tehnologiju koja omogućuje vozačima da kada jednostavno kažu: "Ja sam gladan" sustav izbaci popis lokalnih restorana sa uputama kako doći do njih. Novi Mondeo nudi tehnologije kao što su Inflatable Rear Seatbelt, koji kombinira zračne jastuke i sigurnosni pojas te Fordov novi Pre-Collision Assist with Pedestrian Detection, sustav koji pomaže pri detekciji pješaka koji su u videokrugu vozila ili koji žele prijeći cestu, gdje sustav automatski aktivira kočnice ako vozač ne reagira na upozorenja.

Proizvod (kom: ) je dodan u košaricu.