Novi Ford C-MAX i Grand C-MAX

Novi Ford C-MAX i Grand C-MAX najpoželjniji obiteljski auto

Obiteljski auto koji posjeduje klizna vrata, jednostavan pristup zadnjem sjedalu, prilagodljivu unutrašnjost, praktičan sustav otvaranja i zatvaranja prtljažnika, USB utičnicu, manju potrošnju i emisiju CO2

Ford Motor Company predstavio je modificirano rješenje za vožnju u kojoj će uživati baš svaki član obitelji - C-MAX! Novi modeli C-MAX s pet sjedala i Grand C-MAX sa sedam sjedala, u isto vrijeme su fleksibilni, udobni i sportski elegantni, te u potpunosti prilagođeni preferencijama cijele obitelji. Riječ je o lijepo dizajniranim automobilima koji posjeduju najnaprednije tehnologije i inovacije, uz poboljšanu učinkovitost goriva i 20% smanjenu emisiju CO2.

Pametna skladišna rješenja, jednostavan pristup do zadnjih sjedala, prilagodljiva unutrašnjost, praktičan sustav otvaranja i zatvaranja prtljažnika, FordKeyFree-sustav zahvaljujući kojem se ključevi ne moraju tražiti po džepovima ili torbici... a sve u službi ugodnosti i komocije roditelja i djece.

Oba modela imaju i poseban sustav otvaranja i zatvaranja prtljažnika s jednostavnim zamahom noge ispod stražnjeg odbojnika, što je idealno kad su ruke pune stvari, te prostor u prednjoj konzoli koji istovremeno može prihvatiti 1l vode i šalice od 0,4 l.

Obiteljski auto koji olakšava vožnju i detektira potencijalne opasnosti

C-MAX i Grand C-MAX uvode opsežan broj funkcija, sustava i tehnologija koje olakšavaju vožnju i sprječavaju eventualne prometne nezgode. Primjerice, pametna nova rješenja za prijevoz uključuju hands-free opcije za vrata prtljažnika i okomiti parking koji će pomoći kod parkiranja vozila i u uskim prostorima i city stop koji funkcionira pri brzini 50 km/h.

Modeli su po prvi puta opremljeni s pogonskim sustavom i novim 1,5-litrenim EcoBoost i 1.5-litrenim TDCi motorom; 99 g/km CO2 1,5-litreni dizelski ECOnetic, posjeduju i aktivan sustav povezivanja SYNC 2,8 inčni ekran osjetljiv na dodir.

Novi C-MAX i Grand C-MAX uvode Fordovu MyKey tehnologiju koja je vrlo važna za mlade vozače jer ograničava maksimalnu brzinu, smanjuje maksimalnu glasnoću audio sustava, a može onemogućiti audio sustav ukoliko vozač i putnici ne koristite sigurnosne pojaseve.

"C-MAX i Grand C-MAX sad su još ugodniji za vožnju zahvaljujući poboljšanjima u unutrašnjem i vanjskom oblikovanju, ali i naprednim tehnologijama koje pomažu vozačima," ističe Jim Baumbick, Fordov globalni direktor za C-liniju automobila. "Bolja vidljivost u lošim uvjetima, mogućnost detekcije potencijalnih nezgoda i veća sigurnost za neiskusnije vozače donose dodatnu sigurnost i smanjuju njihov stres, za volanom i uopće."

ŠTO DJECA MISLE O VOŽNJI SVOJIH RODITELJA – FORD ISTRAŽIVANJE

Pjevanje roditelja tijekom vožnje djeci ide najviše na živce, prate ga vikanje i ružno ponašanje prema drugim vozačima, a slijedi kopanje nosa.

Vožnja djeteta u vrtić, školu, na trening ili more za većinu roditelja je jako stresna. Niti potomcima nije uvijek lako prebroditi putovanje, naime Fordovi podaci pokazuju da putovanje automobilom može biti podjednako stresno za dijete, kao i za roditelja.

Istraživanje je provedeno na 2000 djece u Europi u dobi od 7 do 12, a otkiva kako se djeca najviše žale na loše pjevanje roditelja u autu, vikanje, psovanje, ružno ponašanje prema drugim vozačima i na kopanje nosa!

Ispitana djeca stanovnici su: Francuske, Njemačke, Italije, Španjolske i Velike Britanije, a njihova mišljenja uvelike se razlikuje od zemlje do zemlje. Tako je pjevanje za vrijeme vožnje najmanje poželjno u Velikoj Britaniji (61%), dok se djeca u Francuskoj njih čak 74% žali na psovanje i vikanje roditelja na druge vozače.

Ford na žalost ne može uljepšati pjevanje roditelja ili ih ukoriti za ružno ponašanje, ali zato putovanje može učiniti manje stresnim i ugodnijim za obje strane. C-MAX obiteljski auto opskrbljen je najnovijim tehnologijama i pametnim rješenjima, a sve u službi ugodnosti i komocije roditelja i djece. Primjerice, USB punjač koji posjeduje osigurava pametnim telefonima i tabletima da ostanu napojeni tijekom cijelog puta, Fordov Hands Free sustav omogućuje jednostavan pristup prtljažniku, a glasovna navigacija dovest će obitelj do najbližeg parka ili restorana.

Pametne tehnologije smanjuju stres u vožnji

Kad je riječ o "dovođenju djece u red" 26% mališana svjedoči kako im mame i tate tijekom putovanja daju pametne telefone da bi se smirili, najviše u Velikoj Britaniji (32%), a najmanje u Njemačkoj (17%). Britanci će zabaviti djecu nudeći im hranu i grickalice (29%) ili pak prijetnjama (15%). Navodno se najbolje ponašaju djeca u Njemačkoj, čak njih 38% tvrdi da ih roditelji ne moraju opominjati za ponašanje u automobilu.

Obiteljski auto C-MAX s pet i Grand C-MAX sa sedam sjedala nude više od 20 pametnih rješenja za pohranu stvari i prtljage za sunčane naočale, pametne telefone i čaše. Klizna vrata i "walk trouhgt" dizajn sjedala omogućavaju lakši pristup djeci i više prostora na stražnjim sjedalima. Oba modela nude pomoć pri parkiranju, SYNC 2 povezanost, jednostavan pristup prtljažniku i ugodnu vožnju s manje buke zahvaljujući zvučnoj izolaciju.

"Tata ti najbolje voziš auto"

Kad govorimo o tome tko bolje vozi tata ili mama, muški vozači apsolutni su pobjednici, gotovo svako anketirano muško dijete to je potvrdilo. Mame su bile najbliže pobjedi u Velikoj Britaniji i to sa 45%. Također, djeca u Velikoj Britaniji smatraju da je kopanje nosa vrlo ružna navika vozača, a njihovo mišljenje dijele Talijani i Nijemci.

* Izvor: Istraživanje Ford Motor Company, srpanj 2015. Uzorak: 2,002 djece, od 7 do 12 godina, Francuska, Njemačka, Italija, Španjolska i Velika Britanija.

Proizvod (kom: ) je dodan u košaricu.